Oldambster Oogstfeest

Zaterdag 14 oktober koken we samen met anderen in De Wilgenborg in Blauwestad tijdens het Oldambster Oogstfeest.

Meer info:

Gronings Vuur organiseert in samenwerking met verschillende partners uit de regio het allereerste Oldambtster Oogstfeest! Schuif op zaterdag 14 oktober aan bij een bijzondere drie-gangen lunch, door lokale koks bereid met producten van de Oldambtster bodem. 

Proef de bijzondere smaken die van de rijke bodem komen. Aan lange tafels kun je genieten van bekende en onbekende gerechten en ontmoet je nieuwe mensen. Tijdens de lunch luister je naar poëzie, muziek en de verhalen die bij de gerechten horen en leer je meer over de rijke landbouwstreek Oldambt. Er is plaats voor 50 personen tijdens deze lunch.


Gronings Vuur vindt het belangrijk en leuk om een grote diversiteit aan mensen aan tafel te hebben. Daarbij willen ze nadrukkelijk ook de mogelijkheid geven aan mensen met een kleine portemonnee of die door andere redenen niet zo gemakkelijk bij dit soort evenementen aansluiten om er toch bij te zijn.

Doneren
Daarom verkopen ze 35 reguliere couverts (lunches) en vragen we je bij het betalen of je een half of een heel couvert kunt doneren aan iemand anders. Wij zorgen ervoor dat deze couverts dan bij de juiste mensen terecht komen door samenwerkingen met organisaties als Sterk uit Armoede.

Datum: Zaterdag 14 oktober
Tijden: 12.00 – 15.00 uur
Prijs: €25,00 inclusief 2 drankjes
Locatie: De Wilgenborg, Blauwestad

In samenwerking met:
Oogstwold, De Graanrepubliek, Stichting Wilgenborg, Blauwe Stad, De Werkboerderij, akkerbouwbedrijf Nieuw Udengast, Broodbakkerij De Eenvoud en anderen.

Meer informatie volgt, maar wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Onderdeel van groter programma
Het Oogstfeest is één van de drie onderdelen van Onze Grond, de naam van het overkoepelende programma van Gronings Vuur in het Oldambt. Ook de muzikale verhalenavond Tot op de Bodem maakt daar onderdeel vanuit, evenals de expositie Possible Landscapes. Centraal thema is in alle gevallen de toekomst van de Oldambtster grond.

Voor meer info zie de website van Gronings Vuur

Rondleiding en lunch

Op zondag 10 september 2023 organiseren we ter ere van het Groninger Oogstfeest een rondleiding door het Gastronomisch Voedselbos met aansluitend een lunch.

Wat kan je verwachten?
Oogstwold staat voor een duurzamere, en toekomstbestendige aanpak van gastronomie waarbij voor een groot deel geoogst wordt uit eigen voedselbos. Een voedselbos triggert je creativiteit met koken, omdat er zoveel groeit waarvan je zelf nog niet bedacht had dat iets überhaupt kan. Alle planten die er staan zijn interessant, of het nou kruiden, bloemen of "onkruid" is. Dat maakt het een feestje voor je creatieve brein en dat maakt dat je dat ook op het bord weer terugziet.

Ter ere van het Groninger Oogstfeest een is er een rondleiding door het Gastronomisch Voedselbos met aansluitend een drie gangen lunch verzorgt door Chef Jorik.

Kosten: €29,50,- pp (dit is inclusief welkomstdrankje, rondleiding, 3 gangen lunch, bijpassend drankje en de servicekosten van de tickets)

Tickets enkel vooraf en online beschikbaar via de onderstaande ticketlink.


Allergieën graag doorgeven via een mail naar [email protected] Disclaimer: bij de aanschaf van een of meerdere ticket(s) ga je akkoord met de mogelijkheid dat je wordt gefilmd of gefotografeerd. Wanneer je dit niet wil, neem contact op met [email protected]

Eten in de Brouwerij

Zaterdag 25 september en zondag 26 september  2021 koken we in de brouwerij van Nevel. Tickets zijn te verkrijgen via de webwinkel van Nevel

Meer info:

"Een van de nieuwe projecten van chef Jorik is Oogstwold: een bedrijf en gastronomisch voedselbos in Groningen met roots in Nijmegen. Oogstwold is bezig met de realisatie van een volwaardig gastronomisch voedselbos plus mogelijkheden om te dineren (en andere vormen van recreatie en educatie). Het gastronomisch voedselbos is nog niet open voor publiek, maar inmiddels wordt er wel geoogst.

Wat kan je verwachten?
Oogstwold staat voor een duurzamere, en toekomstbestendige aanpak van gastronomie waarbij geoogst wordt uit eigen voedselbos. Een voedselbos triggert je creativiteit met koken, omdat er zoveel groeit waarvan je zelf nog niet bedacht had dat iets überhaupt kan. Alle planten die er staan zijn interessant, of het nou kruiden, bloemen of onkruid is. Dat maakt het een feestje voor je creatieve brein en dat maakt dat je dat ook op het bord weer terugziet

Ter kennismaking van dit concept, geniet je 2 dagen lang van Flores X Oogstwold. Geniet van een volledig verzorgde avond, tussen de houten biervaten. Een 4-gangendiner inclusief bijpassende bieren, geïnspireerd door wilde bieren en Nijmeegse streekproducten. Dat het speciaal wordt moge duidelijk zijn.

Kosten: €60,- pp inclusief drank. Let op, deze editie is volledig vegetarisch!

Bij het afrekenen graag de namen van je tafelgenoten doorgeven.
Allergieën graag doorgeven via een mail naar [email protected]. Disclaimer: bij de aanschaf van een of meerdere ticket(s) ga je akkoord met de mogelijkheid dat je wordt gefilmd of gefotografeerd. Wanneer je dit niet wil, neem contact op met [email protected].

Let op, indien je door omstandigheden niet meer kan komen, is het vanwege het inkopen van producten is het niet meer mogelijk om binnen 7 dagen voor het event te cancelen en restitutie te krijgen. We denken graag mee aan een oplossing en hopen op je begrip hiervoor. Mocht het event niet meer door kunnen gaan ivm nieuwe COVID-19 maatregelen, dan ontvangt iedereen zijn of haar geld terug.